oss emellan


Utvecklingsnämndens arbete med närområdesutveckling fick äran att pryda omslaget till första numret av vår nya personaltidning "oss emellan".  Det gäller bara att stava rätt och inte "oz emellan" som ju är en bar belägen på Kajpromenaden i  Norra Hamnen!
.

Dark Was The Night



"Dark Was The Night will be released on February 17th, 2009. It's comprised of 31 exclusive tracks and it will be available as a double cd/triple vinyl/download and will benefit the Red Hot Organization - an international charity dedicated to raising money and awareness for HIV and AIDS through popular culture."
Så står det på den här dubbel-cd:ns hemsida. En svensk recension hittar du här och och en annan här.
En riktigt bra CD, om man nu gillar den här typen av musik! 139 spänn för en dubbel-CD är dessutom facilt plus att det går till ett bra ändamål.
.

Tulpaner från Amster.... nej från Ljungby


På den något bleka bilden ovan ser ni tulpaner odlade i Ljungby på Skinnarnas Handelsträdgård. Kompletterat med blåbärsris från Bolmens strand. En handelsträdgård väl värd ett besök om ni har vägarna förbi.
Själv trodde jag inte det odlades några tulpaner i Sverige.......................!
.

Regleringsbrev!!

"Arbetsmarknadsdepartementet har utfärdat regleringsbrev i enligt de beslut som fattats av riksdagen. I Arbetsförmedlingens regleringsbrev anges hur mycket medel som anslagits för olika ändamål, hur dessa ska användas och vilka begränsningar som finns." Detta skriver SKL idag och hänvisar vidare till regeringens hemsida.
Där finns en del intressant när det gäller kommunernas och arbetsförmedlingens ekonomiska relationer!
.

Love and Light

Blev inte färdig förrän i lördags att gå ut och titta på Love and Light installationerna. Här nedan ser ni två av dem. Den röda utanför Badhuset på Söder och den andra utanför Biblioteket. Hann lagom hem innan det började snöa allt för ymnigt. Och idag är all snö borta!





Vinter på Söder



Det är ju inte särskilt ofta som det är vinter på Söder nuförtiden, men så här ser det ut utanför mitt kontorsfönster just nu.
.

Helsingborg på plats 220


Foto: Colourbox

Att ligga på plats 220 av 290 låter som ett riktigt uselt resultat, men i det här fallet  är det bättre ju längre ner man kommer på listan. Ju längre ner ju lägre ungdomsarbetslöshet. Den uppmärksamme läsaren ser att Ljungby ligger på samma nivå!
Läs mer här.
.

Trots att sysselsättningen minskar finns fortfarande bristyrken

Trots lågkonjunktur och en allt mer ansträngd arbetsmarknad finns fortfarande jobb att söka. Arbetsförmedlingen bedömer att en miljon rekryteringar kommer att genomföras under både 2009 och 2010. Jobb kommer främst att finnas inom tjänstenäringarna, hälso- och sjukvård, pedagogik, teknik och data. Inom många yrken ökar dock antalet arbetssökande och konkurrensen om jobben hårdnar de närmaste åren. Det visar Arbetsförmedlingens rapport "Var finns jobben" som presenteras idag.
Läs mer här.
.

Kalifornien 10 -here we come



Ungefär så här kommer det att se ut, vårt nya förvaltningskontor. Bilden längst ner till vänster visar den berömda hörnan där många av oss ha lämnat sin deklaration. Skatteverket har nu flyttat ut och all gammal inredning inklusive ventilation och fönster rivs ut och kommer att ersättas med nytt fräscht.

Fantastiskt vinterdag

Var i lördags uppe och tittade till stugan vid Bolmen. Solen lyste från en klarblå himmel och det låg en decimeter snö på den isbelagda sjön. Tyvärr hade jag glömt kameran så jag kan inte visa hur oerhört vackert det var. När vi satt nere vid sjön och fikade såg vi en "svart prick" som närmade sig allt mer. Visade sig vara en skidåkare som åkte runt sjön i skejt-stil. Såg oehört elegant ut och gick väldigt fort. Andra tog det lugnare och satt ute på sjön och pimpelfiskade.
Som sagt, en fantastisk vinterdag.
.

Naturen i Skåne och Love & Light



Naturen i Skåne har fått en egen hemsida med tips om besöksmål och aktiviteter. Kanske kan ni hitta något där att göra nu i helgen. Det ser ju ut att bli skapligt vinterväder. Sidan hittar ni här.
Sen inleds Love & Light veckan i Helsingborg och programmet finns här. Och lite kärlek och ljus är ju aldrig fel!
Ha en trivsam helg alla!
.

Kräver besked av regeringen


Nu darrar man nog ordentligt på manchetterna i regeringskansliet, för nu kräver Ljungby (!) besked......................
Läs mer här.
.

Tre av fyra

Igår, onsdag, klarade vi av tre av fyra personalchefsintervjuer. Mer än tre timmars intervjuer i tre olika konstellationer är tufft för de som blir intervjuade. Men även för de som ska intervjua. Tror nog alla var lite trötta igår kväll. På måndag blir den fjärde intervjun.
.

Nystart för rådgivning om vuxenutbildning



I dag startar den kommunala verksamheten Helsingborgs lärcentrum, som tidigare gick under namnet Kunskapshuset och Vägledningshuset. Dit kan helsingborgare vända sig för att få information och rådgivning om olika utbildningsalternativ för vuxna. Allmänheten är välkommen från klockan 16 på eftermiddagen.
Så skriver Helsingborgs Dagblad idag. Läs mer här.
Pressreleasen hittar du här och Lärcentrums hemsida hittar du här.
.

Blomquist slutar

Idag gör Jan Blomquist sin sista dag som t f förvaltningschef på Utvecklingsnämndens förvaltning. Från och med i morgon så är Bengt Avedals "inskolning" avklarad och vi är nu en förvaltning med en ordinarie chef.

Bidragsfuskare anmäls i onödan

"Även om vi hittar fuskare så är det tyvärr svårt att få utredningen att gå vidare hos polisen, säger Kjell Lundin (s) som är vice ordförande i utvecklingsnämnden och sitter med i det sociala utskottet."
Läs mer i Lokaltidningen Helsingborg  här.
.

Ivar monterad.....

Brädhögen Ivar är nu ihopmonterad och jag har börjat fylla på med mina skivor och böcker. Däremot hamnade den inte där jag först tänkte att jag skulle ha den. Det såg helt fel ut, så det blev till att spegelvända rummet och då blev det bra.
Solen tittade ju fram vid lunchtid i går så det blev en söndagspromenad från Söder längs havet upp till Pålsjöbaden och tillbaka igen. Det var skönare på tillbakavägen med solen i ansiktet och vinden i ryggen.
Det blev några album inlagda i W980:an också, så nu gömmer det sig 2000 låtar i den lilla svarta manicken!!
.

Ivar väntar.....



Var på IKEA igår kväll och samlade ihop ett antal brädbitar som går under namnet Hyllsystemet Ivar. Nu ligger de hemma och väntar på att bli ihopmonterade i helgen. Detta för att sedan fyllas med LP-skivor, kassetter, diverse teknisk utrustning, tidskrifter, böcker med mera. Trivsamt pyssel när det nu är gråväder ute.
Annars är mitt senaste nöje att tanka ner mina CD-skivor i min nyligen införskaffade Sony Ericsson W980. Det har blivit något tusental låtar hittills, och där är plats för ytterligare några tusen............ Men det gäller att välja de bra  skivorna.
Det ska nog bli lite tid att syssla med det också i helgen. Samtidigt vill jag tillönska alla läsare en trevlig helg!


Över 15 000 jobb bort i kommunsektorn



Den ekonomiska utvecklingen tvingar kommuner och landsting att minska sin personal med minst 15 000 personer fram till 2010. Det visar en enkätundersökning som Sveriges Kommuner och Landsting låtit göra.
Med den gamla tumregeln att Helsingborg motsvarar 1% skulle detta innebära en minskning med 150 personer inom Helsingborgs stad och regionen.
Om det blir så är väl för tidigt att säga, men att lågkonjunkturen även berör kommunsektorn är det inget tvivel om.
SKL:s pressmeddelande kan du läsa här.
Läs även detta.
.

Nu är KY-katalogen här!



Utvecklingsnämnden ansvarar ju för KY och nu har katalogen för dig som vill läsa en kvalificerad yrkesutbildning i Skåne Nordväst kommit. 11 utbildningsanordnare och 31 utbildningar inom allt från Kvalificerad busstekniker till Handledare i Social omsorg.
Du kan beställa den här eller så finns exemplar att hämta på förvaltningens kontor, Rönnowsgatan 10, 6:e våningen.
.

På tårna

- Vår näringslivsavdelning och utvecklingsnämnden ska ta kontakt med företaget. Kommunen ska vara på tårna och göra vad vi kan för att hjälpa till. Detta säger KS ordförande Peter Danielsson med anledning av gårdagens besked om nedläggning av Becton Dickinsons fabrik i Helsingborg. Frågan är vem hos utvecklingsnämnden som ska ta den kontakten.
Läs mer här.
Scandlines i Helsingborg varslar också. Det kan du läsa om här.
.

Få fick heltid med nystartsjobb

"Satsningen på subventionerade nystartsjobb för att hjälpa deltidsarbetslösa till heltid blev ingen succé. Knappt 400 personer fick ett heltidsjobb 2008."
Detta skriver Kommunalarbetaren idag. Du kan läsa mer om detta här.
.

Skatteflytt


Foto: Kim Sandberg

Nu flyttar Skatteverket ut ur sina lokaler och i november flyttar Utvecklingsnämnden in i ett helt nyrenoverat hus. Lokaltidningen Helsingborg beskriver skatteflytten i dagens nummer och du kan läsa mer här.

Slutbetyg ger dubbelt så stor chans till arbete

Elever med slutbetyg från gymnasiet har dubbelt så stor chans till arbete jämfört med dem som inte fullföljer gymnasieutbildningen. Sambandet mellan bra resultat i grundskolan, slutbetyg från gymnasiet och möjligheten till arbete är tydligt. Det visar en studie av samtliga födda 1981 som idag presenteras av Sveriges Kommuner och Landsting.
Läs mer här.
.

Annonseras igen

Efter överenskommelse med de fackliga företrädarna vid Utvecklingsnämndens förvaltning kommer tjänsten som verksamhetschef för verksamhetsområde Uppdrag åter utannonseras, denna gången kommuninternt. Något datum för detta är ännu inte spikat.
.

Inte bästa reklamen....

"Företaget Lås och larmteknik drabbades av inbrott i sina lokaler på Garnisonsgatan på måndagskvällen"
Detta skriver Helsingborgs Dagblad idag. Som sagt, kanske inte den bästa reklamen för ett företag i den branschen!!!
.

Personalchef på gång

Vår rektrytering av ny personalchef är nu framme vid att vi ska intervjua fyra kandidater. Tre av dom kommer att intervjuas den 11/2 och den fjärde den 16/2. Det blir tre grupper, förvaltningsledning, fack och personal. Sen är det min förhoppning att vi ska kunna enas om en kandidat och att vi ska kunna slutföra rekryteringen så snart som möjligt.
Det hela har ju dragit ut på tiden på grund av bland annat julhelgen.
.

Dagens Samhälle förnyar sig



Dagens Samhälle ( f d KommunAktuellt)  börjar nu få ordning på sin hemsida som gör att den numera är både aktuell och läsvärd. Du kan kolla själv genom att klicka här.
.

Trivsamt på Råå

Det är kanske en och annan av er som undrar vad jag gjorde med mitt presentkort på Trivas På Råå som jag fick när jag slutade på Arbetscentrum. Jag har sparat på "karamellen" rätt så länge men i söndags blev det en REJÄL familjemiddag! 1400 kr räcker ju till en del................. Tack än en gång!
För att få upp aptiten ordentligt inledde vi med en promenad längs Råå-ån, men det var kallt och blåsigt så vi vände om lite tidigare än beräknat.
.

RSS 2.0