Café Viva!



Det är inte bara vårt datasystem och danska cyklar som heter Viva. Nu har vi begåvats med ett café med samma namn på Södra Storgatan. I Byxspecialistens gamla butik, om nu någon kommer ihåg den (70-tal!!)
.

Regeringen försvarar jobbgarantin

Inte ens var tredje som hittills varit med i arbetsförmedlingens "jobbgaranti för unga" har fått arbete. Men regeringen som införde det här i december förra året ser det inte som ett misslyckande.
Läs mer på http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2219233
.

Öppet igen!



Så är man då tillbaka på jobbet igen efter tre veckors semester. Och inte nog med det utan som tf förvaltningschef! I hela två dagar....................
Tjänsten som förvaltningschef efter Kerstin Malm-Andersson är nu ute på annons ( http://pb.arbetsformedlingen.se/Standard/SokViaArbetsort/VisaPlatsannonsViaArbetsort.aspx?ids=5212222&o=12&k=1283&returntourl=http%3a%2f%2fplatsbanken.arbetsformedlingen.se%2fStandard%2fSokViaArbetsort%2fSokresultatViaArbetsort.aspx%3fq%3ds(ld(199)l(12)k(1283))i(60)a(20)sp(65)sr(1)c(BAC9F758)%26ps%3dlan(12) och sista ansökningsdatum är den 08-08-08.
Om jag ska söka? Vi får väl se!?!
.

Semester!!!



Från och med i morgon tar jag och bloggen semester. Vi (?) är tillbaka igen torsdagen den 31/7 utvilade och med ny energi. Merparten av semestern kommer jag att tillbringa vid Bolmen uppe i Småland, men det kommer också att bli en del utflykter åt olika håll, mycket beroende på väder och vind.
Ha en fortsatt trivsam sommar alla supportchefen-blogg-läsare!
.

Norreheds nya identitet



Nu har skyltarna kommit upp på Kompetenscenter Norrehed med verksamheternas rätta benämningar. Det är nu tre år sen utvecklingsnämnden flyttade in på Norrehed och mycket har hänt på den korta tiden. Under projekttiden kallade vi det för AUC Norrehed (AUC lika med Arbets- och Utbildningscentrum) men det var det knappt någon som lärde sig att säga. Istället blev det Arbetscentrum Norrehed som alltså nu efter tre år blir Kompetenscenter Norrehed.
.

"Att minska utanförskapet är en hjärtefråga"


Foto: Linus Meyer

I höst får Arbetsförmedlingen en ny generaldirektör. Att minska utanförskapet är den fråga som engagerar Angeles Bermudez-Svankvist mest.
- Det är en hjärtefråga. Vi måste se över om personalen på Arbetsförmedlingen speglar de områden vi verkar i. Avståndet mellan arbetslösa och myndighets­personer får inte bli för stort.
Läs mer i Sydsvenskan: http://sydsvenskan.se/ekonomi/article344202.ece
.

Jakten har börjat

Jakten på en ny förvaltningschef för utvecklingsnämndens förvaltning är nu igång.  Konsulten Anders Stegersjö på Dufva Ledarskap Syd AB har nu i uppdrag att ta fram en sökprofil för tjänsten. Det kommer att bli en kombination av utannonsering och "head-hunting".
Om allt rullar på som man har tänkt sig kan man kanske ha en ny förvaltningschef på plats vid årskiftet. Hur man ska lösa frågan med tillförordnad chef fram till dess är det ännu inte sagt något om.
.

Veden fick vänta



Tänkte jag skulle inviga min nya klyvyxa idag, men det var för varmt så det blev ett antal dopp i Bolmen istället. Även en båttur blev det innan åskan kom och förpassade oss inomhus. Får se om det blir tillfälle att ge sig på högen på bilden i morgon söndag istället!
.

Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och kommunerna

"Vi har alltid sett kommunerna som en viktig aktör i arbetet med att minska utanförskapet och se till att fler kommer i arbete. Det har framkommit att det varit tveksamheter kring tolkningen av regelverket kring Arbetsförmedlingens samarbete med kommunerna. Därför tydliggör vi nu regelverket, säger arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin."
Läs mer på regeringens hemsida: http://www.regeringen.se/sb/d/10770/a/108358
.

Cohen på Sofiero


Foto: Sonny Thoresen, HD

När man läser recensionerna så förstår man att nog skulle ha varit på Sofiero igår! Fast å andra sidan har jag hört honom två gånger innan. På Sofiero 1985 och på Falkonerteatret i Köpenhamn nån gång i mitten på 70-talet. Sen måste man ju säga att karln åldras med stil!
Läs mer på http://hd.se/noje/konsert/2008/07/03/en-perfekt-gentleman-fraelste/ , http://www.expressen.se/noje/1.1219982/magi-med-leonard-cohen och http://www.svd.se/kulturnoje/scen/artikel_1432469.svd och http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080704/NOJE/351985940/1057
.

Flera tusen mister sjukersättning

- Vi har inte hunnit sätta oss in i vad det innebär för oss, men vi funderar väl alla lite till mans på vad som kommer att hända med dem som försäkras ut ur systemet, säger Inga-Lill Andersson, chef vid enheten för försörjningsstöd för unga (Utvecklingsnämndens förvaltning).

Men diskussion och analys ska det bli:

- Absolut, vi måste sätta oss ner och analysera så gott det går nu efter semestrarna, säger hon.

Cirka 5000 i Skåne, som man räknar med,  skulle med en gammal tumregel bli ungefär 500 i Helsingborg. Det är en stor ökning av antalet försörjningstagare om det blir verklighet.
Läs mer på:  http://hd.se/skane/2008/06/30/de-nya-reglerna-i-som-boerjar-idag/
Nytt 080709: http://www.forsakringskassan.se/press/pressmed/pm2008/pm23_08/index.php
.

RSS 2.0