Helloween på Spökcenter Norrehed





Idag är det Helloween-försäljning på Spökcenter, förlåt Kompetenscenter Norrehed. Och som vanligt är det fin kvalitet på de olika sakerna som säljs. Fram till klockan 15.00 är det öppet idag.


Tee Eff



Utvecklingsnämndens orförande, Christian Orsing, kommer även att vara t f kommunstyrelseordförande under november och december. Ordinarie, Peter Danielsson, ska vara pappaledig!
Läs mer här och här
.

Samverkan viktig när arbetsförmågan ska bedömas

Kommunerna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan behöver hitta ett gemensamt sätt att bedöma en persons arbetsförmåga.

Det konstaterar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i en rapport till utredningen "Översyn av begreppet sjukdom och arbetsförmåga samt en enhetlig bedömning av arbetsförmåga", som regeringen tillsatte våren 2008.
Läs mer här
.


Stora intervjudagen

Imorgon, onsdag, är det Stora Intervjudagen på Rådhuset. Då kommer de tre kvarvarande kandidaterna till förvaltningschefstjänsten att bli grillade av presidium, fack, verksamhetschefer med flera.
Sen får vi se vem som får flest röster och vilka som blir utröstade!
.

Det kunde varit värre.....



Vad är väl en trasig bakruta mot detta! Tur att man slipper att cykla runt med bilen. Eller så är detta den ultimata miljöbilen. Hur som helst så har jag fått tillbaka min bil och nu har den begåvats med garageplats.
Bilden kommer från Ljungby-bloggaren Yfronten
.

Solfångare i arbete



På bilden ser ni solfångarna som är på södersidan in mot gården på huset där jag bor. Även en något blekare sol i oktober gör sitt till att hålla värmen i huset.
Tredje balkongen uppifrån, längs till höger är vår. Och visst, det är KomVux Kärnan som syns i bakgrunden.
.

Lissabon-strategin

"Strategin för tillväxt och sysselsättning, den s.k. Lissabonstrategin, är EU:s gemensamma ramverk för att främja en långsiktig utveckling med hållbar tillväxt och full sysselsättning. I strategin ingår att medlems-staterna ska ta fram nationella handlingsprogram för hur de på nationell nivå genomför strategin.

Denna skrivelse är Sveriges handlingsprogram för tillväxt och sysselsättning 2008-2010 och presenterar regeringens politik som ska lägga grunden för en långsiktigt hållbar ekonomisk utveckling, skapa utrymme för ökad välfärd samt möta kommande utmaningar."
Så i Lissabon inte bara dansar man utan EU har kommit fram till en strategi också! En strategi som också kommer finnas med i utvecklingsnämndens nya måldokument.
Läs mer på regeringens hemsida
Obs! Pdf-dokumentet är på 124 sidor.
.


Budget och kallbadhus



Utvecklingsnämndens budgetseminarium på Hotell Skansen i Båstad är nu avklarat. Däremot är inte budget för 2009 klar. Det finns ytterligare en del att arbeta med, bland annat på grund av ändrade förutsättningar när det gäller flyktingmottagandet.
Vid decembersammanträdet räknar vi med att budgeten kan beslutas.
På bilden ser ni det nya kallbadhuset som byggs utanför Hotell Skansen. Det kan inte vara särskilt många nya sådana som byggs nuförtiden.
.

Budgetseminarium

Idag och imorgon är utvecklingsnämnden tillsammans med ledning och stab på budgetseminarium i Båstad. Det blir den första budgeten i enlighet med den nya organisationen och mycket arbete av många har lagts ner på att få detta på plats.
.

Dufwa Ledarskap meddelar beträffande förvaltningschefstjänsten



"Vi kan nu meddela att vår uppdragsgivare valt att gå vidare i slutintervjuer med ett litet antal slutkandidater och att Du tyvärr inte återfinns bland dem.

Därför vill vi framföra vår uppdragsgivares uppskattning för det intresse Du

visat och passar samtidigt på att önska Dig lycka till i Din fortsatta yrkes-

utveckling.

Vi bedömer dock att Din bakgrund och Dina erfarenheter kan vara lämpliga för andra befattningar och vi vill gärna behålla Dina handlingar för framtida uppdrag.

Om Du inte finner detta lämpligt, ber vi Dig kontakta oss."

Det sista kan man fundera på. Finns det nån slags seriös tanke eller vill man bara spara porto!
.


Alltför få deltagare kommer vidare



Alltför få deltagare kommer vidare till andra fasen i jobb- och utvecklingsgarantin som ska ske på arbetsplatserna. Det finns ett överskott i anslagen till den typen av aktiviteter men samtidigt är det brist på personal.
Läs mer på tidningen Arbetsmarknadens hemsida
.


Regeringen föreslår åtgärder för fler i arbete och ökad välfärd



Som en del av jobb- och företagspaketet i budgetpropositionen föreslår regeringen sänkt skatt på förvärvsinkomster och sänkta socialavgifter. Dessutom föreslås sänkt skatt för pensionärer som en del av välfärdspaketet. Förslagen lämnas i tre propositioner till riksdagen idag.
Läs mer här
.

Ohälsotalet fortsatt nedåt



- Det är säkert flera samverkande faktorer som gör att ohälsan stadigt minskar. I mars infördes socialstyrelsens beslutstöd för sjukskrivningar, olika attitydpåverkande insatser ger resultat och en allt mer utvecklad samverkan mellan Försäkringskassan, sjukvården och arbetsförmedlingen gör att fler återvänder till arbete efter sjukskrivning, säger Curt Malmborg, Försäkringskassan.
Läs mer här

(M) vs (S)

Vår ordförande Christian Orsing (m) och vår f d kollega Ingela Andersson (s)  "debatterar" miljö City Helsingborg.
Klicka på City Helsingborg, 20:e oktober och bläddra fram till sidan 4.
.

Anabol glaskross



Här ser ni resultatet av en anabolstinn ynglings sätt att roa sig på vägen hem natten mellan fredag och lördag. Det räckte naturligtvis inte med en bilruta utan det blev ett par till på andra bilar innan han försvann på nya äventyr..................... Man blir bara så trött! Polisen? Ja, de kom glidande två timmar senare och tyckte det var tråkigt!
Någon utflykt till Småland blev det som ni förstår inte i helgen, utan det blev direkt till verkstaden.
.

Nya namnet



Sen en tid tillbaka har vi nu det rätta namnet på väggen ut mot Planteringsvägen. Arbetscentrum Norrehed är nerplockat och upp har Norrehed Kompetenscenter kommit. Nu gäller det bara att säga rätt namn och inte "gamla Arbetscentrum"!
.

Från blått till rött



Så har man då blivit med miljöbil. Förresten ett märkligt begrepp, borde heta mindre miljöbelastande istället. I helgen blir det en premiärtur till Småland och då får vi se om den är så snål på diesel som de har utlovat.......
Trevlig helg alla supportchefen-blogg-läsare!
.

Rasa W1



I London finns många bra indiska restauranger och en riktigt bra är en med det något märkliga namnet Rasa W1. Rekommenderas om ni nån gång kommer till London.
Ett annat ställe som är väl värt ett besök är Bill's i Brighton
.

Fortsatt minskning av antalet personer som får arbetslöshetsersättning



Under september 2008 fick ca 119 000 personer arbetslöshetsersättning utbetald. Detta är en minskning med 31 procent jämfört med september 2007 och med 52 procent jämfört med september 2006.
Läs mer här
.

Modsen på museum.....



I Brighton, i samma byggnad som ABBA vann 1974 med Waterloo, finns ett museum. Där har "mods and rockers" hamnat. Det var det nog ingen som trodde när de slogs och stökade som mest på 60 talet......
Skotern på bilden är en italiensk Lambretta med de typiska mods-tillbehören.
.

Alltfler varsel och fortsatt försvagning på arbetsmarknaden

- Det mest påfallande i septembersiffrorna är naturligtvis de många varslen. 8 000 varslade på en månad är dock en siffra som överträffades flera månader under åren 2001 till 2005. Samtidigt kan det vara värt att påpeka att när det var som värst för 15-16 år sedan varslades i genomsnitt 15 000 personer per månad, säger Arbetsförmedlingens stabschef Lena Liljebäck. 
Läs mer på Arbetsförmedlingens hemsida. Läs även detta om beredskapsorganisationen
.

Cornish Ice Cream



Glassen på Cornwall var helt fantastisk och alla som känner mig vet vad det betyder! Många strutar blev det........            
Nu ljuger bilden lite eftersom det var off-season och ingen kö. Bilden är tagen på S:t Michaels Mount
.

80-tals nostalgi i London



Den här jätte-musik-kassetten hittade jag i ett skyltfönster i London. Sånt värmer en gammal blandbandare som en en annan! Har väl en 300-400 mixtaper som för tillfället ligger nedpackade i en flyttkartong, men som snart ska få komma upp i ljuset igen. En skattkista med andra ord................................
.

Riktig samverkan kan leda sjukskrivna tillbaka till arbete

Regeringen aviserade i somras planer på att ge kommunerna ansvaret för sjukskrivna som inte får arbete eller fortsatt sjukskrivning. Sveriges Kommuner och Landsting har frågat kommunerna hur de ser på det uppdraget. Tre områden pekas ut för en lyckad insats - en samverkan "på riktigt", ett hållbart ersättningssystem och individuellt anpassade åtgärder.
Läs mer här
.

Försäkringskassan utökar telefontiderna

Från och med den 13 oktober utökar Försäkringskassans kundcenter telefontiderna för privatpersoner. De nya öppettiderna är 8.00 - 21.00 på vardagar, 8.00 - 15.00 på lördagar och 15.00 - 21.00 på söndagar. Samtidigt införs ett enda telefonnummer, 0771 - 524 524.
Läs mer här
.

Back again...



Så är man då tillbaka på jobbet efter 10 dagar i London-Cornwall-Brighton. Ett England där solen lyste mest hela tiden, i oktober! Bilden är från Oxford  Street i London i torsdags i förra veckan. Vi bodde på samma hotel, St Giles, som när merparten av Arbetscentrums personal var i London på studiebesök 1994. Det mesta var sig likt!

.
.


Blogg-semester

Bloggen tar nu höstsemester och återkommer den 13/10 med nya inlägg.
.

RSS 2.0