Fyrverkerimakarens dotter



Tanken var ju att bloggen skulle få vila tills efter alla helgerna, men eftersom som jag är inne och jobbar så får det bli lite bloggande i alla fall! Jag var i lördags tillsammans med bland andra ett av mina barnbarn och såg Fyrverkerimakarens dotter på Stadsteatern. En fantastisk familjeföreställning som jag rekommenderar alla att se om ni har möjlighet.
Ett antal recensioner hittar ni här som kan övertyga er ännu mer.
.

Fjärde advent



I helgen är vi så framme vid fjärde advent och på onsdag är det ju julafton. Själv ska jag vara ledig på måndag och tisdag, men jobba övriga mellandagar. Blogggen får också vara ledig och komma tillbaka med nya krafter efter helgerna. Det har blivit 375 inlägg sen starten den 16/1 i år och det rullar på med mellan 25 och 50 läsare per dag. Men som sagt, nu får bloggen vila och jag önskar alla supportchefen-läsare God Jul och Gott Nytt År!!!!
.

Miljonsatsning på jobb för psykiskt sjuka



Nästa år får Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan tillsammans 50 miljoner kronor för att ordna fram sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning.
Läs mer på Sveriges Radios hemsida.
.

Lyckad jobbjakt gav 3 000 nya jobb

Arbetsförmedlare besökte under en vecka i november drygt 11 000 arbetsgivare i hela landet för att jaga jobb. Resultatet blev närmare 3 000 nya jobb. Läs mer på Arbetsförmedlingens hemsida.
.

Ljungberg från Ljungby



I Lokaltidningen Ljungby finns ett reportage om stadens mest berömda konstnär, Sven Ljungberg. Han är 95 år gammal och fortfarande aktiv. Läs mer här.
Och om hans muséum kan du läsa här. Det är väl värt ett besök.
.

Konkurrens om de danska jobben

Nu börjar andra kommuner än de skånska att intressera sig för de lediga jobben i Danmark. Det innbär att vi måste bli ännu bättre när konkurrensen ökar.
Läs mer här.
.

Tredje advent



Idag är det tredje advent. En promenad längs havet har varit en av dagens höjdpunkter. Igår var det premiär för min del att åka med Ace Link till Helsingör. Vår ambition att köpa julklappar gick över förväntan. Lite surt dock med den usla valutakursen. Jo, det blev några julöl också att ta med hem.
.


Lucia på Kompetenscenter Norrehed





Det har blivt en tradition med Lucia i en fullsatt matsal på Norrehed. En matsal där deltagare och medarbetare samlas och där många kommer från andra kulturer. Integration på riktigt med andra ord.
Ungdomarna var duktiga och de hade inte gjort det lätt för sig med stämsång och allt.
.

Google-toppen!

De tre populäraste sökningarna på Google bland svenskar just nu är orden youtube, lyrics och free. Och de tre som ökat mest i populäritet är iphone, facebook och flashback.

Det framgår av Googles årliga "Zeitgeist", vilket betyder "tidsanda" på tyska. Listorna bygger på en analys av de sökningar som görs på Google under året.
Läs HELA LISTAN HÄR!
.


Unga drabbas av lågkonjunkturen



SCB:s arbetskraftsundersökning är full av dystra siffror. Arbetslösheten har stigit med en procentenhet sedan november förra året och nu är 6,2 procent. Sysselsättningen har minskat med en procentenhet till 66 procent av alla i åldern 15-74 år. Detta skriver Dagens Nyheter idag.

Sista för året

Ikväll har utvecklingsnämnden sitt sista sammanträde för året. Med det har halva mandatperioden redan gått. Viktigaste ärendet vid sammanträdet är budgeten för 2009 som nu är i balans. I alla fall med den kunskap vi har nu. Det är ju en turbulent tid och det är svårt att riktigt föreställa sig hur saker och ting kommer utveckla sig framöver.
Det hela avslutas med lite julbordsaktigt hos Lagmarks vid Sundstorget.
.

Arbetsförmedlingens prognos för 2009 och 2010



Den ekonomiska nedgången har nått arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingens nya prognos visar att företagen blivit betydligt dystrare. Prognosen som kom idag hittar du här.
Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorins beska kommentar hittar du här.
.

Bengt börjar

Den 2/2 2008 börjar Bengt Avedal som förvaltningschef på Utvecklingsnämndens förvaltning. Han och Jan Blomquist kommer att gå parallellt några dagar.
.

Jul på Fredriksdal



Var och traditionsenligt besökte Fredriksdals Julmarknad i söndags. Hade tänkt att gå i lördags men den dagen regnade ju bort fullständigt. Mycket folk och långa köer, men eftersom jag är med i Museiföreningen kunde vi smita förbi till en egen ingång. Några större inköp blev det inte förutom ett linfröbröd.
.


Utvecklingsnämndens arbete i Kattarp


Foto: Fredrik Johansson, HD

Idag är utvecklingsnämndens arbete i Kattarp beskrivet i en artikel i Helsingborgs Dagblad som du hittar här.
.

Andra advent



Bilden ovan är 40 år gammal och som jag hittade långt ner i en låda när vi flyttade från huset i våras. Den hör till ett julkort som jag fick då och kan ju med sina två ljus få illustrera andra advent som ju infaller på söndag.
Det är en tidlös bild som jag tror är tagen på Grimslövs Folkhögskola.

Dörrknackning gav många nya jobb

Trots lågkonjunktur gav Arbetsföremedlingens stora jobbjakt mer än 500 skåningar ett jobb. Det var vecka 48 som arbetsförmedlarna gick ut och knackade dörr hos företagen. Detta skriver Sydnytt.
Visst är väl det besynnerligt att det ligger 500 jobb där ute och skvalpar utan att Arbetsförmedlingen vet om det!
.

Attraktivt yrke

Jobbcoach är på väg att bli ett attraktivt yrke i dessa varseltider. Det kan man läsa i Svenska Dagbladet.
.

Första advent





Som jag nämnt tidigare var det "Stranger Than Fiction" som stod för dvd-underhållning, brasan hjälpte till att hålla uppe värmen i stugan och en utsökt fisksoppa är ju aldrig fel. Även om man nu inte kan bygga akvarium av fisksoppa som arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin drog till med när han skulle förklara att något var omöjligt.
Under hösten har vi eldat upp det mesta av den huggna veden, men eftersom vi ska ta ner ett antal träd på tomten i vinter lär vi nog ha så det räcker ett bra tag. Det gäller bara att klyva den...................
.

Unga stängs ute

Det är inget ovanligt att arbetslösheten är högre bland yngre än bland äldre, men i Sverige är skillnaden extrem. Här är arbetslösheten fyra gånger högre bland de yngre, konstaterar Dagens Industri:s Gunnar Örn.
Läs hela krönikan här.
.

Instegsjobben ökar kraftigt, men också ungdomsarbetslösheten

Efter en trög start är det nu tolv gånger fler personer i Skåne som får så kallade instegsjobb jämfört med samma tid förra året. Detta skriver Sveriges Radio på sin hemsida. Läs mer här.
Den ökande ungdomsarbetslösheten beskrivs i Dagens Industri så här
.

UVN:s hyresrådgivning ger resultat

Antalet vräkningar i Helsingborg fortsätter att minska.

Ny statistik visar att under årets första tio månader blev totalt 20 hyresgäster avhysta eller vräkta från sina bostäder i fastigheter i Helsingborgs kommun. Det skriver Helsingborgs Dagblad idag.
Läs mer här.
.


De meningsfullaste jobben!

SCB har tagit fram statistik på de meningsfullaste jobben. Där kan man glädjande nog se att yrken som finns inom Utvecklingsnämndens förvaltning ligger väl till. Något att filosofera över när det är mörkt, regnigt och kallt som idag.
Du kan läsa mer här.
.

Stranger than fiction




Var uppe i stugan vid Bolmen i helgen för sista gången i år. Så nu är vattnet avstängt och värmen frånkopplad. För underhållning på lördagskvällen stod "Stranger Than Fiction" som är en kul och lite besynnerlig rulle.
.

RSS 2.0